Translate

středa 1. ledna 2014

Salat z činského zeli

Postup přípravy

Čínské zelí opláchneme (bílou část především) a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Zelí dáme do salátové mísy.
Zeleninu i ovoce očistíme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme. Salát zalijeme kefírem, případně zakysanou smetanou a důkladně promícháme.
Lehký salát z čínského zelí dáme vychladit a máme hotovo, můžeme podávat jako lehkou večeři. 
Ingredience: činské zeli, cbulka, event. mrkev, paprika, jablko

Zálivka:/č1
      * 6 lžic oleje
      * 4 lžíce cukru
      * 4 lžíce octa
      * zázvor
      * sůl
      * pepř     

 Zálivka:/č2
      * 150 ml bílého jogurtu
      * 2 PL majonézy
      * citrónová šťáva
      * mletý bílý pepř
      * špetka cukru
      * sůl.

* Tip:
      * Tento salát je chutný i se zálivkou z citronové šťávy, trochu vody, oleje, cukru a soli.


0 коммент.:

на Главную страницу

grn_push (36x36, 2Kb)