Translate

středa 27. ledna 2016

Rychlé ořechové koláče


Fotografie receptu: Ořechové koláčky ingridience
1 špetka sůl 

2 ks žloutek 
500 g polohrubá mouka 
4 lžíce cukr 
180 g máslo 
0,5 kostky droždí (42 g)
na potření 1 ks žloutek

nádivka 

150 g cukr moučka 
100 g piškotové drobečky 
2 lžíce rum 
2 dl mléko 
1 lžička citronová kůra 
150 g mleté vlašské ořechy 
1 ks vanilkový cukr
podle potřeby 1 dl vlažné mléko

Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme ořechovou náplň do koláčů. Mléko s cukrem svaříme, vmícháme mleté ořechy a provaříme. Stáhneme z ohně, zahustíme piškotovou strouhankou a ochutíme vanilkovým cukrem, rumem a trochou nastrouhané citronové kůry. Ořechovou náplň necháme vychladnout a pak s ní plníme těsto.
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, posypeme ho lžící cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Zamícháme. Přidáme 2 žloutky, špetku soli, rozpuštěné vlažné máslo a zbylý cukr. Vypracujeme těsto.
Těsto bez vykynutí si trháme na stejně velké kousky, které tvarujeme do koule a klademe na pečícím papírem vyložený plech. Skleničkou nebo žárovkou zploštíme střed a naplníme ořechovou nádivkou. Okraje koláčů potřeme rozšlehaným žloutkem.

0 коммент.:

на Главную страницу

grn_push (36x36, 2Kb)