Translate

neděle 27. září 2015

Jablečný štrúdl z listového těsta

Jablečný štrúdl z listového těsta
Ingredience
Listové těstobalené
 
Jablka 4 ks
Skořice  
Cukr krystal  
Strouhanka  
Rozinky
, ořechy
 
Vejce  

Postup přípravy:

1) Listové těsto rozdělíme na dva díly a pořádně rozválíme (těsto by mělo být po rozválení co nejtenčí).
2) Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
3) Posypeme skořicí a cukrem.
4) Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.
Autor:

0 коммент.:

на Главную страницу

grn_push (36x36, 2Kb)