1/2 kg rajče
2 lžičky směs koření na čínu
3ks vejce
1 ks cuketa
3 kuličky nové koření
3 lžíce ostrý kečup
3 ks cibule
2 - 3 ks bobkový list
1 špetka provensálské koření
1 - 2 lžic máslo
podle chuti pepř sůl
Postup přípravy receptu
Veškerou zeleninu očistíme.
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, můžeme přidat na kostičky pokrájenou uzeninu.
Vsypeme nakrájená rajčata, promícháme, přisolíme. Přidáme bobkový list, nové koření, směs koření na čínu, provensálské koření nebo alespoň tymián. Mírně opepříme a necháme chvíli podusit.
Pak přidáme kečup, na kostičky nakrájenou cuketu promícháme a prohřejeme.
Nakonec vmícháme vajíčka a necháme je zatuhnout.
Hotové lečo s cuketou podáváme s houskovým knedlíkem, s vařenými brambory nebo s bílým pečivem.http://recepty.vareni.cz/leco-s-cuketou/
recept2
Použité suroviny receptu Domácí lečo s cuketou:
300 g cukety | 2 lžíce oleje | 1 cibule | 2 stroužky česneku | 2 rajčata | 2 papriky | 1 lžíce kečupu | dle chuti: sůlPostup přípravy receptu Domácí lečo s cuketou:
Zeleninu
si připravíme. Cuketu oloupeme, zbavíme pecek a měkkého prostředku a
nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme na kostičky.
Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky dle libosti. Česnek utřeme se solí. (Dělám někdy lečo i bez česneku kvůli dětem). Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme cuketu, rajčata a papriky a dusíme se všemi přísadami asi 20 minut. Vše si pustí krásně šťávu, tak se nebojte míchat, aby se směs nepřipálila a hlavně nepodlévejte vodou. Po chvíli dušení ji bude dosti. Kdo chce může místo kečupu dát lžíci kečupu ostrého pro pikantnost a dusíme pak ještě 10 minut.
Plníme do zavařovaček. uzavíráme a sterilujeme 15 - 20 minut při teplotě 80 °C. Kdo má dobrý sklep, nemusí sterilovat. Stačí lahve otočit dnem vzhůru jako, když připravujete marmeládu nebo džem.
Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky dle libosti. Česnek utřeme se solí. (Dělám někdy lečo i bez česneku kvůli dětem). Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme cuketu, rajčata a papriky a dusíme se všemi přísadami asi 20 minut. Vše si pustí krásně šťávu, tak se nebojte míchat, aby se směs nepřipálila a hlavně nepodlévejte vodou. Po chvíli dušení ji bude dosti. Kdo chce může místo kečupu dát lžíci kečupu ostrého pro pikantnost a dusíme pak ještě 10 minut.
Plníme do zavařovaček. uzavíráme a sterilujeme 15 - 20 minut při teplotě 80 °C. Kdo má dobrý sklep, nemusí sterilovat. Stačí lahve otočit dnem vzhůru jako, když připravujete marmeládu nebo džem.
recept3
Použité suroviny receptu Paprikový trikolor s cuketou:
520 g červených paprik | 520 g žluté papriky | 520 g zelených paprik | 520 g okurek | 520 g cukety | 1,5 ml vody | 500 ml octu | citrónová šťáva z 1 citronu | 150 g cukru | 1 ks Pikant fix sladko-kyselýPostup přípravy receptu Paprikový trikolor s cuketou:
Papriku
nakrájíme na proužky, okurku na kolečka a cuketu na kostky.
Připravenou zeleninu dobře promícháme a naplníme do skleníc. Vodu
smícháme s octem a cukrem, přidáme citrónovou šťávu a Pikant fix. Nálev
pŕivedeme k varu a povaříme cca 3 min.
Ještě horkým nálevem zaleninu zalijeme, sklenice ihned uzavřeme a uchováváme na chladném místě.
Ještě horkým nálevem zaleninu zalijeme, sklenice ihned uzavřeme a uchováváme na chladném místě.
0 коммент.:
Okomentovat